ΑΡΧΙΚΗ
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΝΕΑ - PRESS ROOM   ΑΡΘΡΑ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

ΝΕΑ - PRESS ROOM

 

Ακατανόητη κωλυσιεργία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, να συνυπογράψει την Προγραμματική Σύμβαση για το Κτηματολόγιο Ρόδου

21 Σεπτεμβρίου 2016

Η κωλυσιεργία από πλευράς του  Υπουργείου Δικαιοσύνης , Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να συνυπογράψει, ως ο τρίτος των συμβαλλομένων, την Προγραμματική Σύμβαση για την ολοκλήρωση μεταγραφών στο Κτηματολόγιο Ρόδου, τέθηκε στην συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με τον το πρόεδρο του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου κ. Ιάκωβο Γρύλλη.


Η απόφαση για την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ελήφθη τον περασμένο Μάρτιο, προκειμένου το Κτηματολόγιο να στελεχωθεί, να ενισχυθεί  και να λειτουργήσει ως αναπτυξιακό εργαλείο για το νησί της Ρόδου.


Η Προγραμματική Σύμβαση υπεγράφη από τους δύο πρώτους των συμβαλλομένων, σε αντίθεση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, που δεν έχει ακόμη υπογράψει, παρά το γεγονός ότι τόσο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όσο και το ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου, έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες, στο σκέλος που τους αναλογεί εκ της Σύμβασης.


Προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν, ώστε η Προγραμματική Σύμβαση για την αναβάθμιση του Κτηματολογίου Ρόδου να ενεργοποιηθεί , θα ακολουθήσει νέα συνάντηση του Περιφερειάρχη με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ τμ. Δωδ/σου,  την προσεχή εβδομάδα.


Υπενθυμίζεται ότι  η Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο τις «Εργασίες για την ολοκλήρωση μεταγραφών στο Κτηματολόγιο Ρόδου»,  ύψους 35.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.  
Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση της τεχνικής δυναμικότητας του Κτηματολογίου Ρόδου, ώστε να ανταποκριθεί στις ενημερώσεις ανέγερσης οικοδομών – κτισμάτων και κατεδαφίσεων καθώς και στον συσχετισμό των ενημερώσεων για νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων που εκκρεμούν από το 1985.


 Αποτέλεσμα των εργασιών θα είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταγραφής των ακινήτων, που θα διευκολύνει τόσο την διαδικασία μεταβιβάσεων όσο και την έκδοση διοικητικών πράξεων, όπως η έκδοση οικοδομικής άδειας.
 Θα δοθεί η δυνατότητα να ολοκληρωθεί η πράξη αναδασμού της Απολλακιάς Ρόδου, αφού θα υλοποιηθεί το σύνολο σχεδόν των άλλων εργασιών που εκκρεμούν στο Κτηματολόγιο από το 1985 και μετά.


Η ολοκλήρωση της πράξης αναδασμού θα δώσει την οικονομική διέξοδο και πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή, καθώς θα δώσει στους ιδιοκτήτες την δυνατότητα να εκμεταλλευθούν τη γη τους.
 

PHOTOGALLERY

 
 
           
 
πίσω
 
     
     
  Γιώργος Χατζημάρκος
Εθελοντών Δωδεκανησίων 26
Ρόδος
2241076848
info@giorgoshatzimarkos.gr