ΑΡΧΙΚΗ
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΝΕΑ - PRESS ROOM   ΑΡΘΡΑ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

ΝΕΑ - PRESS ROOM

 

Η πολυετής παραχώρηση των παραλιών στους Δήμους, βασικό θέμα της συνάντησης του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και του Γραμματέα της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου Γιώργου Πόκκια, με τον Υπουργό Εσωτερι

10 Οκτωβρίου 2016

Την δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για πολυετή παραχώρηση στους Δήμους των αιγιαλών και παραλιών που βρίσκονται εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας, απέσπασαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Πόκκιας, στην διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στο γραφείο του Υπουργού.

Το ζήτημα των παραλιών ήταν το κυρίαρχο που ετέθη στη σημερινή συνάντηση, το οποίο, λόγω της σοβαρότητάς του, κυρίως για τους τουριστικούς ΟΤΑ, αποτελεί πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Κουρουμπλής έκανε δεκτό το αίτημα – πρόταση που είχε υποβληθεί και σε προηγούμενες συναντήσεις, περί παραχώρησης των παραλιών για χρήση και εκμετάλλευση στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, για διάστημα πενταετίας, όσο δηλαδή και η διάρκεια της δημοτικής θητείας. Όπως ανέφερε ο υπουργός, το αίτημα έχει πάρει ήδη το δρόμο της νομικής επεξεργασίας.

Η θετική ανταπόκριση του Υπουργού Εσωτερικών συνιστά μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου και  συναρτάται άμεσα με τον τουρισμό και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Η πολυετής παραχώρηση των αιγιαλών και παραλιών, θα διαμορφώσει ένα ξεκάθαρο τοπίο τόσο για τους δήμους όσο και για του επιχειρηματίες, που μέχρι σήμερα είναι όμηροι του χρόνου έκδοσης και των όρων που θα περιλαμβάνει η εκάστοτε ετήσια ΚΥΑ  (Κοινή Υπουργική Απόφαση) και αποφεύγονται καταστάσεις που πλήττουν τον τουρισμό, με την έγκαιρη προετοιμασία των παραλιών, στο ξεκίνημα κάθε τουριστικής περιόδου.

Στην σημερινή συνάντηση, τέθηκε εκ νέου και το ζήτημα της στελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των μικρών νησιωτικών Δήμων. Σε συνέχεια της συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα, που έγινε την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στον κ. Χατζημάρκο και τον Υπουργό Εσωτερικών στο Υπουργείο, ο κ. Κουρουμπλής έκανε σήμερα γνωστό ότι έχει δρομολογηθεί η ικανοποίηση του αιτήματος του Περιφερειάρχη, με προσλήψεις προσωπικού κατά  προτεραιότητα στα μικρά νησιά της Περιφέρειας, όπου το πρόβλημα εμφανίζεται οξύτερο.

 

PHOTOGALLERY

 
 
           
 
πίσω
 
     
     
  Γιώργος Χατζημάρκος
Εθελοντών Δωδεκανησίων 26
Ρόδος
2241076848
info@giorgoshatzimarkos.gr