ΑΡΧΙΚΗ
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΝΕΑ - PRESS ROOM   ΑΡΘΡΑ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

ΝΕΑ - PRESS ROOM

 

Φορολογική αποκέντρωση, νησιωτικότητα και προσφυγικό τα θέματα που έθεσε ο Περιφερειάρχης στον Κ. Μητσοτάκη

18 Μαρτίου 2016

Θέματα που αφορούν στην αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης, στην ουσιαστική αναγνώριση της νησιωτικότητας καθώς και στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, έθεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην διάρκεια της συνάντησής του με το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.
Η συνάντηση έγινε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΝΠΕ και  εντάσσεται στο πρόγραμμα συναντήσεων που πραγματοποιεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το προσφυγικό. Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος και οι  βουλευτές κκ  Μάκης Βορίδης  και Χαράλαμπος Αθανασίου.


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, με την ευκαιρία της συνάντησης, πέραν του προσφυγικού αυτού καθ’ αυτού, έθεσε και ζητήματα που σχετίζονται  με την συνολική λειτουργία του θεσμού της Περιφέρειας, αλλά και που επηρεάζουν καίρια τον βαθμό και την δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην διαχείριση του προσφυγικού.
Ο κ. Χατζημάρκος προέταξε την ανάγκη οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης, πάγια θέση του την οποίαν διακηρύσσει σε κάθε ευκαιρία και συνδέει ευθέως με την ωρίμανση του ιδίου του Πολιτεύματος, ως βασική της προϋπόθεση. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αυτή θα πετύχει μόνο αν συνοδεύεται και με φορολογική αποκέντρωση.

Κορυφαίο θέμα στην ατζέντα του Περιφερειάρχη είναι αυτό της νησιωτικότητας, την ουσιαστική αναγνώριση της οποίας προωθεί επισταμένως  τόσο στο εσωτερικό , όσο και στο εξωτερικό. Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε στον κ. Μητσοτάκη ότι η νησιωτικότητα στην Ελλάδα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει ουσία και περιεχόμενο, να μετουσιωθεί σε συγκεκριμένες  πολιτικές στήριξης των νησιών  και να πάψει να είναι εθιμοτυπική ευχή.

Για το προσφυγικό ζήτημα, ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ανησυχία του για την καθυστέρηση της Ευρώπης να αναγνωρίσει την σοβαρότητα του προβλήματος, για την αδυναμία της να επιτύχει μια κοινή μεταναστευτική πολιτική, ενώ διατύπωσε τους φόβους του πως η  όποια επικείμενη συμφωνία μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις και προβλέψεις για τα νησιά μας.

 
πίσω
 
     
     
  Γιώργος Χατζημάρκος
Εθελοντών Δωδεκανησίων 26
Ρόδος
2241076848
info@giorgoshatzimarkos.gr