ΑΡΧΙΚΗ
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΝΕΑ - PRESS ROOM   ΑΡΘΡΑ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

ΝΕΑ - PRESS ROOM

 

Γ. Χατζημάρκος: “Με την θεσμοθέτηση της “Διάσκεψης της Ρόδου” το νησί μας αναδεικνύεται σε παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή

10 Σεπτεμβρίου 2016
Με το επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος προς τιμήν του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά και των ξένων αντιπροσωπειών, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το μεσημέρι της Παρασκευής, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης «Διάσκεψης για την Ασφάλεια και την Σταθερότητα» που διεξήχθη στην Ρόδο, στο ξενοδοχείο «Rodos Palace».


    Η άψογη διεξαγωγή της Διάσκεψης,, καθώς και η ιστορία της Ρόδου,στην διοργάνωση ανάλογων συναντήσεων και συνομιλιών, ως κομβικό σημείο μεταξύ Ανατολής και Δύσης, οδήγησαν στην απόφαση θεσμοθέτησης της «Διάσκεψης για την Ασφάλεια και την Σταθερότητα», η οποία στο εξής, θα λαμβάνει χώρα κάθε Σεπτέμβριο στη Ρόδο.

    Στο γεύμα που παρέθεσε ο Περιφερειάρχης στο Καστέλλο παρακάθισαν ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ.Νίκος Κοτζιάς, ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Sameh Hassan Shoukry, o Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας κ. Daniel Mitov, ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου κ. Gebran Bassil, ο Υπουργός Εξωτερικών της κ. Miroslav Lajcak, o Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, κ. Ditmir Bushati, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Ihab Nasr,, ο βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για θέματα πολιτικών υποθέσεων κ. Ahmed Abdul Rahman Al Jarman, ο Πρέσβης της Τυνησίας στην Ελλάδα, κ. Tarak Ben Salem, ο Πρέσβης της Λιβύης στην Ελλάδα, κ. Ahmed Yagob Gzlla, ο Πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα κ. Dashnor Dervishi και ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Ελλάδα κ. Ahmet El Bidewy.

    Από ελληνικής πλευράς, στο γεύμα παρακάθισαν ο Βουλετής Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Θωμάς Σωτρίλλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου κκ Φιλήμων Ζαννετίδης, Γιάννης Φλεβάρης και Ηλίας Ζωγραφίδης, οι Αντιδήμαρχοι κκ Μαρίζα Χατζηλαζάρου και Τέρης Χατζηιωάννου, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ Χρήστος Ευστρατίου, Χαρίκλεια Γιασιράνη, Χρήστος Μπάρδος, Άγγελος Ανανίας και Νίκος Καραμαρίτης.

    Την ικανοποίησή του για την θεσμοθέτηση της “Διάσκεψης της Ρόδου” εξέφρασε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

    “Η επιλογή της Ρόδου ως σταθερού σημείου αναφοράς για την διεξαγωγή της “Δίασκεψης για την Ασφάλεια και την Σταθερότητα”, τον Σεπτέμβριο κάθε έτους, αναδεικνεί το νησί μας αλλά και τη χώρα μας συνολικά, σε νευραλγικό σημείο αναφοράς των εξελίξεων, για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Ταυτόχρονα, η χώρα μας και τα νησιά μας αναδεικνύονται ως μια περιοχή σταθερότητας, όταν γύρω μας η ειρήνη δοκιμάζεται σκληρά.
 Σε μια εποχή τόσο κρίσιμη όπως αυτή, οι προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι μεγάλες και οι ευθύνες μας ιστορικές. Πόλεμος, τρομοκρατία, προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, είναι πληγές ανοιχτές, Η σταθερότητα και η ασφάλεια είναι το μεγάλο και διαχρονικό ζητούμενο. Μόνο μέσα από τον διάλογο μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, της Ε.Ε. και της Μέσης Ανατολής, μόνο μέσα την φιλία και τη συνεργασία πάνω σε όσα μας ενώνουν, μπορούμε να επιτύχουμε τον στόχο μας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο διάλογος γαι την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, ξεκίνησε και θα συνεχιστεί στη Ρόδο. Συνεχίζεται έτσι μια παράδοση που ξεκίνησε πολλές δκαετίες πριν, με τις πρώτες συναντήσεις Παλαιστινίων και Ισραηλινών και τις Διεθνείς Συνδιασκέψεις για τη λύση του προβλήματος της Μέσης Ανατολής και συνεχίζεται, για να αναδείξει τον κομβικό, στρατηγικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ρόδος, παράγων σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας κ. Νικόλαο Κοτζιά για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην Ρόδο.῾῾

 

PHOTOGALLERY

 
 
 
 
 
     
 
πίσω
 
     
     
  Γιώργος Χατζημάρκος
Εθελοντών Δωδεκανησίων 26
Ρόδος
2241076848
info@giorgoshatzimarkos.gr