ΑΡΧΙΚΗ
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΝΕΑ - PRESS ROOM   ΑΡΘΡΑ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

ΝΕΑ - PRESS ROOM

 

Συμφωνία μεταξύ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ΔΕΥΑΡ και Δήμου Ρόδου, για την άμεση έναρξη των εργασιών σύνδεσης των περιοχών, από όπου διέρχεται ο αγωγός του Φράγματος Γαδουρά, με το δίκτυο της ΔΕΥΑΡ

12 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση εργασίας  του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρη Τσίκκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη,  στο γραφείο του Περιφερειάρχη, με αντικείμενο την αποτύπωση των αναγκών ύδρευσης στο νησί της Ρόδου, σύμφωνα με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου  κ. Μανώλης Μαριάς και τεχνικός σύμβουλος της ΠΝΑΙ κ. Νίκος Οικονόμου

    Η συνεργασία που υλοποιήθηκε μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ΔΕΥΑΡ και Δήμου Ρόδου, μέσα στο 2016, είχε ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση του μεγάλου και ζωτικής σημασίας για το νησί της Ρόδου έργου του Φράγματος Γαδουρά και του αγωγού, το οποίο  έδωσε λύσεις σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά και μετά από μια παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας, φαινόμενο που ταλανίζει όχι μόνο τη Ρόδο, αλλά ολόκληρη τη λεκάνη της ΝΑ Μεσογείου.

    Στη σημερινή συνάντηση αποφασίστηκε η συνέχιση και επέκταση της συνεργασίας, ώστε έγκαιρα και σε κάθε περίπτωση πριν από την έναρξη της  θερινής σαιζόν του 2017,  να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα υδροδότησης, με προτεραιότητα στις περιοχές όπου αυτά ήταν μεγαλύτερα και από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός μεταφοράς του νερού του φράγματος Γαδουρά.

    Προς αυτήν τη κατεύθυνση, αποφασίστηκε η άμεση έναρξη των εργασιών σύνδεσης των περιοχών από όπου διέρχεται ο αγωγός του Φράγματος Γαδουρά με το δίκτυο της ΔΕΥΑΡ και συγκεκριμένα των Δημοτικών Ενοτήτων Καλλιθέας, Αφάντου, Αρχαγγέλου και Λίνδου, μετά και την από κοινού αντιμετώπιση όλων των τεχνικών ζητημάτων  που είχαν ανακύψει, με στόχο, οι περιοχές της ανατολικής Ρόδου  που αντιμετώπισαν έντονο πρόβλημα την φετινή   θερινή περίοδο, να υδροδοτηθούν  ομαλά και χωρίς παρόμοια προβλήματα κατά την επόμενη τουριστική σαιζόν, γεγονός που συνδέεται άμεσα  με την εικόνα του νησιού ως τουριστικού προορισμού και την επάρκεια των υποδομών του. 

   Για την παραπάνω απόφαση, υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία και συμφωνία, κατά την διάρκεια της σύσκεψης, μεταξύ του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου στην οποία συμφωνήθηκε επίσης να υπάρξει νέα συνάντηση στην οποία να εξεταστεί από κοινού το σύνολο των τεχνικών έργων που το νησί χρειάζεται προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες υδροδότησης, παράλληλα με την συνεχή πίεση για την οριστική λύση που θα δώσει μόνο η χρηματοδότηση από πλευράς Κυβέρνησης της Β' Φάσης αξιοποίησης του έργου του Φράγματος Γαδουρά.

 

PHOTOGALLERY

 
 
           
 
πίσω
 
     
     
  Γιώργος Χατζημάρκος
Εθελοντών Δωδεκανησίων 26
Ρόδος
2241076848
info@giorgoshatzimarkos.gr