ΑΡΧΙΚΗ
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΝΕΑ - PRESS ROOM   ΑΡΘΡΑ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

ΝΕΑ - PRESS ROOM

 

Δύο σημαντικά έργα ύδρευσης σε Κολύμπια και Νότια Ρόδο, 1,5 εκατ. ευρώ, εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, με απόφαση του Περιφερειάρχη

06 Οκτωβρίου 2016

Δύο ακόμη σημαντικά έργα ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ρόδου, στα Κολύμπια και στη Νότια Ρόδο, συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.548.300 ευρώ, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου,  εντάσσονται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξής τους και θα  εκτελεστούν με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.
 Δύο περιοχές της Ρόδου, με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, που αντιμετώπισαν προβλήματα στην ύδρευση τους και στις οποίες μπορεί πλέον η ΔΕΥΑ Ρόδου να εκτελέσει τα αναγκαία έργα, μετά την ένταξη τους στην χρηματοδοτική γραμμή του Περιφερειακού Προγράμματος του Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για τα έργα «Δίκτυα Ύδρευσης Περιοχής Κολυμπίων ΔΕ Αφάντου Δ. Ρόδου», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 998.300 ευρώ και «Εξωτερικό Δίκτυο  Ύδρευσης ΔΕ Νότιας Ρόδου Δ. Ρόδου», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 550.000 ευρώ.

Το έργο «Δίκτυα Ύδρευσης Περιοχής Κολυμπίων ΔΕ Αφάντου Δ. Ρόδου», αφορά στην κατασκευή των απαιτούμενων έργων για την κάλυψη της ζήτησης και την επίλυση των προβλημάτων στην υδροδότηση της περιοχής Κολυμπίων, που παρουσιάζει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Η αδυναμία κάλυψης της ζήτησης από το κεντρικό δίκτυο διανομής, οδηγούσε αναγκαστικά σε εναλλακτικές δεξαμενές (Παραμυθιάς και Αγίου Λουκά), προκαλώντας προβλήματα στις κύριες περιοχές υδροδότησης των δεξαμενών. Το έργο προβλέπει την κατασκευή νέου κεντρικού αγωγού, που θα αποκαταστήσει την υδρευτική αυτάρκεια της περιοχής, καθώς και την αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου διανομής για την ομαλή κατανομή των πιέσεων. Το νέο δίκτυο ύδρευσης θα καλύπτει συνολικό μήκος 4.884 μέτρων.

Ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 01/03/2017.

Το έργο «Εξωτερικό Δίκτυο  Ύδρευσης ΔΕ Νότιας Ρόδου Δ.Ρόδου» περιλαμβάνει την υδροδότηση της Δημοτικής Κοινότητας Ασκληπιείου και των Τοπικών Κοινοτήτων Γενναδίου – Λαχανιάς – Βατίου και αφορά στην κατασκευή νέας δεξαμενής χωρητικότητας 1.000μ3, καταθλιπτικών αγωγών από τις γεωτρήσεις προς τη νέα δεξαμενή και βαρυτικού αγωγού από τη νέα δεξαμενή προς την υφιστάμενη, στην περιοχή Αερικού, συνολικού μήκους 3.060 μέτρων. Προβλέπεται επίσης και η αρχαιολογική παρακολούθηση των εκσκαφών.

Ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 31/03/2017.

Τα παραπάνω έργα εντάσσονται στον άξονα προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

PHOTOGALLERY

 
 
           
 
πίσω
 
     
     
  Γιώργος Χατζημάρκος
Εθελοντών Δωδεκανησίων 26
Ρόδος
2241076848
info@giorgoshatzimarkos.gr