ΑΡΧΙΚΗ
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΝΕΑ - PRESS ROOM   ΑΡΘΡΑ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

ΝΕΑ - PRESS ROOM

 

Η β΄ φάση του Φράγματος Γαδουρά, αντικείμενο συνάντησης εργασίας του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ

14 Ιουλίου 2016

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του μεγάλου έργου του Φράγματος Γαδουρά, από το οποίο, εδώ και λίγους μήνες υδροδοτείται η πόλη της Ρόδου και μέρος της ξενοδοχειακής ζώνης της Ιαλυσού, η Περιφερειακή Αρχή έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης που θα υδροδοτήσει το υπόλοιπο νησί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρη Τσίκκη, παρόντων του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη και του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Χρήστου Ευστρατίου.

Συμφωνήθηκε να γίνει την προσεχή Δευτέρα νέα συνάντηση με τα Τεχνικά Τμήματα της Περιφέρειας και της ΔΕΥΑΡ, προκειμένου να διαμορφωθεί κοινή πρόταση προς το Υπουργείο, όσον αφορά την δεύτερη φάση του έργου. Παράλληλα, θα γίνει ιεράρχηση των αναγκών ανά περιοχή στο νησί της Ρόδου και θα δρομολογηθούν τυχόν παρεμβάσεις που μπορούν άμεσα να υλοποιηθούν, με την συνεργασία των δύο Τεχνικών Υπηρεσιών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης ζήτησε την συνδρομή της Περιφέρειας για την υλοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων που κατέθεσε, στα πλαίσια  των μέτρων του ΕΣΠΑ 2014-2020 που προκήρυξε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για ανάλογες δράσεις. Ο Περιφερειάρχης δήλωσε στον κ. Τσίκκη οι προτάσεις αυτές θα εξετασθούν  και θα αξιολογηθούν από την Περιφέρεια, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης δήλωσε:

«Είχαμε μια πολύ καλή και γόνιμη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο. Στόχος μας είναι να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την έναρξη της δεύτερης φάσης του Φράγματος Γαδουρά και παράλληλα, να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης που ταλαιπωρεί  περιοχές του νησιού, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Θεωρούμε ότι μόνο μέσα από την καλή συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Δήμο Ρόδου μπορούμε να πετύχουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας, προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας».

 

 

PHOTOGALLERY

 
 
           
 
πίσω
 
     
     
  Γιώργος Χατζημάρκος
Εθελοντών Δωδεκανησίων 26
Ρόδος
2241076848
info@giorgoshatzimarkos.gr