ΑΡΧΙΚΗ
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΝΕΑ - PRESS ROOM   ΑΡΘΡΑ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

ΑΡΘΡΑ

 
 
Πρόθυμη η Κύπρος να συμβάλει στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν στο νησί της Κω από τον πρόσφατο σεισμό
07 Αυγούστου 2017
Επιστολή συμπαράστασης του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον Περιφερειάρχη. Γιώργος Χατζημάρκος: «Σε στιγμές σαν και αυτές αποδεικνύονται οι πραγματικά καλοί φίλοι»
 
διαβάστε περισσότερα
 
Με τον Γιώργο Χατζημάρκο για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου – Ας μιλήσουμε επιτέλους πολιτικά!
24 Μαΐου 2014
Ο πανικός μπροστά στην διαφαινόμενη ήττα του τοπικού κατεστημένου εξουσίας, μπορεί να ερμηνεύσει τις φωνασκίες, τον εκμαυλισμό συνειδήσεων, τον οχετό των ύβρεων και της χυδαιότητας των τελευταίων ημερών, από όλους εκείνους που ανέλαβαν εργολαβικά να να φτιάξουν τον φωτοστέφανο του απερχόμενου περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη.
 
διαβάστε περισσότερα
 
Συνέντευξη Γ. Χατζημάρκου στην Ροδούλα Λουλουδάκη
11 Απριλίου 2014
Προσωπικότητα δυνατή: έξυπνος, τολμηρός, εκρηκτικός, παίκτης!
Ο Γιώργος Χατζημάρκος, είναι όλα αυτά μαζί κι ακόμα περισσότερα. Με ικανότητα να κατευθύνει τα πράγματα, με φίλους πιστούς από χρόνια που του προσδίδουν τον χαρακτηρισμό «δίκαιος», με δυνατή ατάκα, με αντιπολίτευση σκληρή από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου που άφησε ένα βήμα πριν για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
 
διαβάστε περισσότερα
 
Ανοιχτή επιστολή Ρένας Παυλάκη - Διακίδη
20 Μαρτίου 2014
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

δεν είναι στις προθέσεις μου να απευθυνθώ σε σας με μια τυπική επιστολή που θα ακολουθεί τους “κανόνες” του εκλογικού marketing, ούτε υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να πω για μένα και που δεν είναι ήδη γνωστό σε σας.
 
διαβάστε περισσότερα
Εισφορά σε γη και χρήμα ή σε παλαμάκια;
09 Νοεμβρίου 2013
Ζούμε ομολογουμένως μία αποκαλυπτική εποχή. Οι δυσκολίες της περιόδου διαδέχονται η μία την άλλη, ταυτόχρονα όμως γίνονται σταδιακά και τα αποκαλυπτηρία των αιτίων που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση. Την κατάσταση της βαθιάς υποβάθμισης και απαξίωσης ενός νησιού που σε όλη την ιστορία του ξεχώρισε για ένα σταθερό χαρακτηριστικό του, την ποιοτική ανωτερότητα του. Η σημερινή Ρόδος, δεν τιμά την ιστορία της. Δεν ακτινοβολεί, δεν διδάσκει, δεν κυριαρχεί, δεν εμπνέει.
 
διαβάστε περισσότερα
 
Οι εθελοντές που μας αρέσουν
04 Νοεμβρίου 2013

Αυτά που μπορεί να γράψει κάποιος για την εθελοντική δράση που αναπτύσσουν οι πολίτες, σε όλα τα επίπεδα, είναι πολύ λίγα σε σχέση με τα μηνύματα που στέλνει ο κάθε ένας από αυτούς στην υπόλοιπη κοινωνία. Είναι μηνύματα που έρχονται σε τέλεια αντίθεση με τον ατομικισμό που κυριάρχησε στην εποχή μας και συμβάλλουν σημαντικά στην συγκράτηση του ρυθμού κατάρρευσης της έννοιας “κοινωνίας”.

Ειδικά σε μία εποχή που η Ελλάδα περνά ένα στάδιο στο οποίο πολλά από αυτά που την χαρακτήριζαν κινδυνεύουν να χαθούν, ο εθελοντισμός αναπτύσσεται ως αντανακλαστικό. Βαθιά Ελληνικό και απόλυτα ξένο με την λογιστικοποίηση που φέρνει μαζί της η κάθε λογής “εξωτερική βοήθεια”.

 
διαβάστε περισσότερα
 
Bail in
04 Νοεμβρίου 2013

Ποιο είναι τελικά το σημείο στο οποίο διαφωνούμε σχετικά με την απόφαση που πάρθηκε στο τελευταίο Eurogroup για την “σωτηρία”  της Κύπρου;

Ο καθένας από εμάς στο παραπάνω ερώτημα πιθανόν να δώσει διαφορετική απάντηση, που θα εκφράζει την προσωπική του άποψη. 

Το κούρεμα ως επιλογή, η εφαρμογή του μοντέλου bail in σε αντίθεση με το μοντέλο bail out,  το ποσοστό του κουρέματος, ο διαχωρισμός της Λαϊκής Τράπεζας σε καλή και κακή, η μεταφορά των ποσών με τα οποία χρηματοδοτήθηκε από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό ELA η Λαϊκή Τράπεζα στην Τράπεζα Κύπρου, η εξίσωση των καταθέσεων με την αγορά ομολόγων ;

 
διαβάστε περισσότερα
Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης από την Cleary Gottlieb Steen and Hamilton LLP
09 Σεπτεμβρίου 2013
Έχω μία παράξενη εμμονή με τις τεχνικές λεπτομέρειες μίας συμφωνίας, ελάττωμα που επιδεινώθηκε από τότε που χειρίστηκα την συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία Ryanair, και αυτό με οδήγησε στο να ξοδέψω λίγο χρόνο διαβάζοντας την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά την έγκριση των Σχεδίων των Συμβάσεων Τροποποίησης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ). 
 
διαβάστε περισσότερα
Ο δικός μας Θοδωρής, ο Θοδωρής Πάγκαλος και τα ισοδύναμα μέτρα.
25 Ιουλίου 2012
Όταν την προηγούμενη εβδομάδα έγραφα το άρθρο για την αυθαιρεσία στην παραλία Ζέφυρος, ήμουν σχεδόν σίγουρος για αυτά που θα άκουγα.
Η λειτουργία μίας καντίνας, που την αποκαλούμε καντίνα λόγω σχήματος και μόνο αφού ποτέ δεν κατέθεσε και βεβαίως ποτέ δεν πήρε άδεια ως καντίνα, αλλά ηλεκτροδοτήθηκε από την στραβή και κουφή ΔΕΗ, διδάσκει πολλά. Πολλά, χρήσιμα και για όσα θα ακολουθήσουν γιατί λίγο-πολύ και η συνέχεια είναι προβλέψιμη αφού το τοπικό σύστημα εξουσίας εκτός από προβλέψιμο, στερείται φαντασίας. Τουλάχιστον στις αντιδράσεις του στερείται φαντασίας, γιατί αν πρόκειται να καλύψει έχει ομολογουμένως πλούσιο ρεπερτόριο.
 
διαβάστε περισσότερα
 
Μπορεί να έκλεισε η Χαλυβουργία Ελλάδος, αλλά άνοιξε ο Θοδωρής
19 Ιουλίου 2012

Χειροπιαστά αποτελέσματα από την εφαρμογή του νόμου για την διευκόλυνση των επενδύσεων στην Ελλάδα, γνωστού ως fast track, δεν έχουμε δει ακόμα. Νέες θέσεις εργασίας δεν έχουν δημιουργηθεί, αντιθέτως συνεχώς χάνονται, και οι ξένες επενδύσεις στην χώρα μας παραμένουν στόχος και όνειρο, για όσους τουλάχιστον τις επιθυμούν.

Μία βιομηχανία με εκατοντάδες εργαζόμενους, μεγάλο κύκλο εργασιών και δραστηριοποιούμενη σ’ ένα κλάδο στον οποίο η Ελλάδα είχε μεγάλη παράδοση, η Χαλυβουργία Ελλάδος, κλείνει το εργοστάσιο της στον Ασπρόπυργο για όλους τους λόγους που έχουν αναλυθεί στα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα όπου έχει παίξει ως θέμα.

 
διαβάστε περισσότερα
 
“Η εξυπηρέτηση συμφερόντων, τώρα και με ονοματεπώνυμο”
07 Ιουλίου 2012

Στην ιστορία αυτής της χώρας, αυτό που έχει στοιχίσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι ο βιασμός της κοινής λογικής και η αντιμετώπιση της οικονομίας και του νομοθετικού έργου ως ένα πεδίο άσκησης μαθητευόμενων ταχυδακτυλουργών.

Οι παρεμβάσεις, άλλοτε άστοχες και άλλοτε εξόχως ύποπτες, συνήθως ντύνονται με ένα αριστερόστροφο λεκτικό που αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στο να οδηγήσει την συζήτηση μακριά από τα πραγματικά περιστατικά, τις ουσιαστικές επιπτώσεις, τα κίνητρα. Ένα αριστερόστροφο λεκτικό που ποτέ δεν το πίστεψαν, αυτοί που το χρησιμοποίησαν απλά ως φερετζέ.

 
διαβάστε περισσότερα
 
     
     
  Γιώργος Χατζημάρκος
Εθελοντών Δωδεκανησίων 26
Ρόδος
2241076848
info@giorgoshatzimarkos.gr