Χαιρετισμός Περιφερειάρχη στη συνάντηση Λεσχών Lions Ελλάδας – Κύπρου

Καλωσορίζω στην Κω το Εθνικό Συνέδριο Λεσχών LIONS Ελλάδας – Κύπρου. Το νησί όπου γεννήθηκε το Ιπποκρατικό ιδεώδες, είναι ο ιδανικός τόπος συνάντησης, ανθρώπων που έχουν στο επίκεντρο της κοινωνικής δράσης τους, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, την προσφορά στο συνάνθρωπο και την κοινωνία.

Ανθρώπων που μέσα από τις πρωτοβουλίες τους, μετατρέπουν σε  καθημερινή πρακτική, την βαθιά πεποίθηση  ότι, όταν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όταν αφουγκραστούμε ανάγκες και προβλήματα, όλοι μαζί, ως ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, με συλλογική δράση, μπορούμε να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Οι Λέσχες LIONS, μέσα από την πολυσχιδή προσφορά και την κοινωνική τους δράση, συγκροτούν ένα μεγάλο μέτωπο εθελοντισμού, που δεν γνωρίζει σύνορα.

Η συνάντηση της Κω, δίνει το έναυσμα ανταλλαγής απόψεων και ιδεών που θα αναδείξουν ακόμη πιο έντονα την  αξία της κοινωνικής προσφοράς, θα αναζωπυρώσουν την ελπίδα για μια κοινωνία αλληλεγγύης, αμοιβαιότητας και ελπίδας.

Πολύ περισσότερο στους σημερινούς δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης και της ταυτόχρονης αποδόμησης του κοινωνικού κράτους, είναι μονόδρομος να στραφούμε   στην αλληλεγγύη και στην κοινωνική δράση και να αναζητήσουμε τις σταθερές εκείνες που θα μπορούσαν να δώσουν περιεχόμενο και νόημα σε μια νέα συλλογική ελπίδα.

Σας συγχαίρω από καρδιάς για το πολύτιμο έργο που επιτελείτε και με την δέσμευση ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι δίπλα σας, εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της συνάντησής σας.

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος

Κοινοποιήστε: