Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου στην Γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχίπολης «Άγιος Μηνάς»

Οι παραδόσεις στον τόπο μας αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι της ιστορίας και της κουλτούρας μας. Είναι αυτές που καθορίζουν την ταυτότητα και τον φιλόξενο χαρακτήρα του νησιώτικου λαού μας

Σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, σε όλη τη διάρκεια του έτους, σε κάθε γωνιά , σε κάθε χωριό και πλατεία και μια γιορτή! Εκεί θα συναντήσεις ανθρώπους που με σεβασμό και μεράκι , φροντίζουν οι παραδόσεις μας να μείνουν ζωντανές, αυθεντικές, αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου.  Είναι ο δικός τους τρόπος να δείξουν  την αγάπη τους για τον τόπο μας .

Είναι αυτοί οι άνθρωποι που φροντίζουν, οι ιδιαιτερότητες που κάνουν αυτόν τον τόπο τόσο μοναδικό, τόσο όμορφο και  ξεχωριστό,  οι παραδόσεις μας,  να  έχουν πάντα τον χώρο και τον σεβασμό που τους αξίζει .

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι αποτελούν εδώ και δεκαετίες το βασικό πυλώνα   που κρατά ζωντανά ήθη, έθιμα, παράδοση και ιστορία και με θαυμαστή συνέπεια τα μεταλαμπαδεύει στους νεότερους. Είναι οι θεματοφύλακες που εξασφαλίζουν τη συνεχεία τους .

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με πολύ σεβασμό, στέκεται  πάντα αρωγός , επικροτώντας και στηρίζοντας κάθε ενέργεια και δράση που προσφέρει προς στην κατεύθυνση αυτή.

Με τον τρόπο αυτό συμβάλει στην ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του Νοτίου Αιγαίου, αλλά και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχίπολης «Άγιος Μηνάς», έχει το δικό του αξιόλογο μερίδιο συνεισφοράς στην συνολική προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση και τη μνήμη. Συγχαίρω τα μέλη και τους φίλους του που εργάζονται εντατικά, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τον τόπο τους.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην 13η Γιορτή Λουκουμάδων και Τηγανήτας, με την υπόσχεση ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό σας, στηρίζοντας την ανεκτίμητη προσπάθειά σας.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποιήστε: