Το Golden Hall «ανακαλύπτει» 50 νησιά του Νοτίου Αιγαίου και παραδίδεται ολοκληρωτικά στην μαγεία τους!

Πενήντα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου προβάλλονται από χθες και για τέσσερις μήνες στο Golden Hall” της Αθήνας, το βραβευμένο ως το καλύτερο εμπορικό κέντρο της Ευρώπης, δίνοντας στον επισκέπτη του τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τον πολιτισμό και την ιστορία τους, με ένα τρόπο άκρως εντυπωσιακό.

Η πρωτοποριακή δράση προβολής, με τίτλο “Discover South Aegean” που διοργανώνουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το “Golden Hall”, εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον διευθυντή του εμπορικού κέντρου κ. Θεόδωρο Παντή.

To Golden Hall”  πλημμύρισε από τα χρώματα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, ενώ τα events που έχουν προγραμματιστεί, καθ’ όλη τη διάρκεια της τετράμηνης περιόδου προβολής των νησιών,  έφεραν στους επισκέπτες του την αύρα, τις γεύσεις και την μαγευτική αίσθηση των καλοκαιρινών διακοπών στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Μέσα από την δράση “Discover South Aegean”, από τις 20 Μαΐου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου, το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα μοναδικά πολιτιστικά μνημεία, τις συναρπαστικές παραλίες, τη γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου μαζί με επώνυμους chef, προσκαλούν τους επισκέπτες του Κέντρου να ταξιδέψουν γευστικά στη μοναδική κουζίνα του Αιγαίου!

Οι επισκέπτες του “Golden Hall”, θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά έργα των μαθητών των δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας που αποτυπώνουν με τον δικό τους τρόπο το νησί στο οποίο ζουν, μέσα από την έκθεση «Ζωγραφίζω το νησί μου».

Παράλληλα, εκθέσεις φωτογραφίας θα παρουσιάζονται καθόλη τη διάρκεια της δράσης,  όπως η έκθεση «Η ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ ΣΤΟ ΤΑΜΑ» με φωτογραφίες που επιλέχθηκαν από τη Μάγια Τσόκλη και έχουν αποτυπωθεί στο περιοδικό «ΤΑΜΑ, η ελεύθερη έκδοση της Τήνου», αλλά και η «ECSTASEA» της Μαρίνας Βερνίκου με φωτογραφίες της από το Αιγαίο που θα βρίσκεται στον 2ο όροφο του εμπορικού κέντρου.

Τέλος, στο “Golden Hall”,  θα μπορέσουν να πάρουν όλοι μια πρώτη γεύση της μεγάλης έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στη Ρόδο με τίτλο: «Ρόδος, η πύλη της Ανατολής» η οποία αποτελεί τη συνέχεια της έκθεσης που δημιουργήθηκε από το Μουσείο του Λούβρου και την απόλαυσε το κοινό του Παρισιού από τον Νοέμβριο του 2014 ως και τον Φεβρουάριο του 2015. Η έκθεση θα μεταφερθεί στη Ρόδο και αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που το Μουσείο του Λούβρου συμμετέχει οικονομικά σε μεταφορά έκθεσης στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Χατζημάρκος,  βράβευσε την  «Ομάδα Αιγαίου», για τα 21 χρόνια  πολύτιμης συνεισφορά της στα μικρά νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τους νησιώτες, όπου προσφέρει σε εθελοντική βάση υπηρεσίες παιδείας, πολιτισμού και υποδομών.

«Η σημερινή τιμητική τους διάκριση εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι η ελάχιστη ένδειξη σεβασμού που μπορούμε να δείξουμε μπροστά στην ανιδιοτελή προσφορά και συνεισφορά της Ομάδας Αιγαίου όλα αυτά τα χρόνια, με την δέσμευση πως θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα τους, σύμμαχοι, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες στο πολυδιάστατο έργο τους» ανέφερε ο Περιφερειάρχης, παραδίδοντας της τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο της «Ομάδας Αιγαίου» κ. Απόστολο Μπιλλήρη.

Στα εγκαίνια της δράσης “Discover South Aegean” παρέστησαν οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Δημήτρης Γάκης και Μάνος Κόνσολας, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης, ο τ.υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παππάς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς, κ. Γιάννης  Φραγκούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης και Στέλιος Μπρίγγος, η Έπαρχος Θήρας  κα Θεώνη Λειβαδάρου, ο Έπαρχος Καλύμνου κ. Γιάννης Θεμέλαρος και ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς των εγκαινίων είχε ο γνωστός Ροδίτης DJ, Τάσος Γιασιράνης, ενώ  οι επισκέπτες απόλαυσαν τοπικές λιχουδιές από τοπικούς παραγωγούς με την επιμέλεια της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

Κοινοποιήστε: