Το βορειοδυτικό άκρο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το νησί της Κέας, επέλεξε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος για να παρευρεθεί στον αγιασμό της έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η πρώτη μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας περιφερειακής αρχής επίσκεψη, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, σε νησί της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έγινε στην Κέα  για λόγους σημειολογικούς και για να σηματοδοτήσει την πρόκληση σε σχέση με την έκταση και τα χαρακτηριστικά, της δυσκολότερης ελληνικής περιφέρειας, αλλά και την πολιτική σε σχέση με την σύγκλιση και την ίση αντιμετώπιση όλων των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Μετά τον αγιασμό που έλαβε χώρα στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ιουλίδας – Κέας,  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος περιόδευσε μαζί με τον Δήμαρχο Κέας κ. Γιάννη Ευαγγέλου, στα εκτελούμενα έργα στο νησί και συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Κέας.

«Επέλεξα την Κέα, το ένα από τα δύο άκρα μαζί με το Καστελόριζο, ως πρώτο σταθμό των περιοδειών μου μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου για να αναδείξω το μήνυμα των προκλήσεων αυτής της Περιφέρειας  και των προθέσεων της νέας Περιφερειακής αρχής. Σήμερα στην Κέα, μεθαύριο στο Καστελόριζο, ξεκινάμε τον αγώνα να ενώσουμε τα άκρα σε μία εποχή που τα αναδεικνύει σε όλα τα επίπεδα. Με σχέδιο και πολιτικές που αγκαλιάζουν όλα τα νησιά, που σέβονται την μοναδικότητα του καθενός και στοχεύουν στην εξάλειψη των πολλών διαφορετικών  ταχυτήτων. Το ενιαίο του σπουδαίου αυτού χώρου και πνεύμονα ελπίδας για την Ελλάδα, του Αιγαίου, είναι η αδιαμφισβίτητη αφετηρία της νέας πορείας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος απο την Κέα.

Κοινοποιήστε: