Τον περιορισμό των συνεχών διαδηλώσεων των αρνητών των εμβολίων ζητά ο Περιφερειάρχης

«Η προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας που υπεύθυνα και συντεταγμένα αγωνίζονται για την κοινωνική ευημερία και συνοχή, αξίζει προστασίας», αναφέρει ο Γ. Χατζημάρκος σε επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς
Λήψη μέτρων για τον περιορισμό των συνεχών διαδηλώσεων αρνητών του εμβολίου ζητά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με επιστολή που απέστειλε προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υγείας, Βασίλη Κικίλια, Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά και στον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Χρήστο – Γεώργιο Σκέρτσο.
Ο Περιφερειάρχης διευκρινίζει εξ αρχής στην επιστολή του ότι η Περιφερειακή Αρχή σταθερά τάσσεται πάντοτε υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων, της ελευθερίας της συνάθροισης, καθώς και του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, λόγω ακριβώς της συχνότητας, έχουμε να κάνουμε με μια εκδήλωση-δήλωση που έχασε τον συμβολικό της χαρακτήρα και πέρασε πλέον στην υπονόμευση του αγώνα ανάτασης που δίνουμε.
Οι παραπάνω συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται στο τουριστικό κέντρο της πόλης της Ρόδου, τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο και με την μη τήρηση των σχετικών μέτρων ατομικής προστασίας που παρατηρείται σε αυτές, αυξάνουν κατακόρυφα το κίνδυνο των κρουσμάτων και τις καθιστούν δυνητικές υγειονομικές βόμβες.
Τόσο η δημόσια υγεία όσο και η οικονομία μας, δεν αντέχουν τις συνέπειες της ανευθυνότητας και η προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας που υπεύθυνα και συντεταγμένα αγωνίζονται για την κοινωνική ευημερία και συνοχή αξίζουν προστασίας, αφού αυτών οι υπεύθυνες συμπεριφορές, μόνον, μπορούν να μας οδηγήσουν στην έξοδο από την αγωνία που βιώνουμε.
Ο Περιφερειάρχης επισημαίνει πως όσο και αν προσεγγίζουμε με αισθήματα αγάπης την, οφειλόμενη σε παραπληροφόρηση, άρνηση ορισμένων συμπολιτών μας στον εμβολιασμό, άλλο τόσο τρομάζουμε μπροστά στις πολύ σοβαρές αρνητικές συνέπειες που ο τόπος μπορεί να υποστεί και φυσικά δεν θα δεχθούμε το νησί της Ρόδου και η τοπική του αγορά να γίνει έρμαιο μιας μερίδας αρνητών της πραγματικότητας και της επιστημονικής αλήθειας. Για τους λόγους αυτούς ζητά την λήψη μέτρων για τον περιορισμό των παραπάνω συγκεντρώσεων.
Επισυνάπτεται η επιστολή του Περιφερειάρχη στους Υπουργούς
Κοινοποιήστε: