Την χρηματοδότηση και την εκτέλεση έργων επισκευής του Γυμνασίου – Λυκείου Σερίφου, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποδεικνύοντας διαρκώς τη φροντίδα της για τα μικρά νησιά και τις υποδομές τους και  ιδιαιτέρως στον τομέα της εκπαίδευσης,  χρηματοδοτεί και υλοποιεί το έργο «Επισκευή Γυμνασίου Λυκείου νήσου Σερίφου», προϋπολογισμού 124.000 ευρώ, στο πλαίσιο του συνολικού προγραμματισμού της για την συντήρηση και αποκατάσταση των σχολικών υποδομών στα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, για τον οποίο έχει εξασφαλίσει πρόσθετους πόρους ύψους 10 εκατ, ευρώ.

Για το σκοπό αυτό, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Σερίφου, Αντώνης Αντωνάκης, συνυπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση, διάρκειας 30 μηνών, βάσει της οποίας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως φορέας εκτέλεσης,  αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου, έως το ποσό των 124.000 ευρώ, τη δημοπράτηση, την υπογραφή της σύμβασης και την υλοποίηση του έργου.

Το Γυμνάσιο – Λύκειο της Σερίφου βρίσκεται στην περιοχή Λιβάδι. Το κτίριο έχει υποστεί ζημιές από τις βροχοπτώσεις του έτους 2017 και φθορά από τη χρήση του, κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την κατασκευή του, τα έτη 1987 – 1988.

Το έργο της επισκευής του σχολείου, χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΕ Κυκλάδων έτους 2017.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα της σχολικής στέγης βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα της περιφερειακής αρχής και προσωπικά του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, δεδομένης της κατάστασης των σχολικών κτιρίων στα νησιά της Περιφέρειας. Με στόχο την βελτίωση των συνθηκών μέσα στις οποίες παράγεται το εκπαιδευτικό έργο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα κονδύλι άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά για έργα συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων.

Τονίζεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που διεκδίκησε και πήρε χρηματοδότηση για έργα συντήρησης σχολικών μονάδων, παρά το γεγονός ότι η επισκευή και η συντήρηση δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της. Με την πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής να διεκδικήσει  και να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους,  παρέχεται μια επιπλέον, σημαντική πηγή χρηματοδότησης, στου Δήμους του Νοτίου Αιγαίου (στους οποίους ανήκει η εν λόγω αρμοδιότητα) μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων.

Κοινοποιήστε: