Την μεταφορά των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 7ης Μαρτίου 1948, ζητούν από τον Υπουργό Εσωτερικών ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Ρόδου

Κοινή επιστολή των κκ Γιώργου Χατζημάρκου και Αντώνη Καμπουράκη

 

Κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, με την οποία ζητούν να μεταφερθεί ο εορτασμός της επετείου της 7ης Μαρτίου 1948, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, λόγω του συλλογικού πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη, απέστειλαν σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης.

Προηγήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων, όπου και ελήφθη η σχετική απόφαση.

Σε κοινή τους δήλωση οι κκ Χατζημάρκος και Καμπουράκης αναφέρουν:

 «Αύριο είναι μια μεγάλη μέρα για τη Δωδεκάνησα. Συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ημέρα που ένας μεγάλος αγώνας ευοδώθηκε και τα νησιά μας ενώθηκαν στον Εθνικό κορμό. Μια ημέρα γιορτής και υπερηφάνειας.

Σήμερα όμως η πατρίδα πενθεί. Συντετριμμένοι μέσα στο βαρύτατο κλίμα της ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών, τιμώντας τις θυσίες των προγόνων μας και τους αγώνες τους για ελεύθερα και ελληνικά Δωδεκάνησα,  σεβόμενοι την μνήμη όσων ανθρώπων έχασαν την ζωή τους τόσο άδικα στα Τέμπη,  αισθανόμαστε την ανάγκη να αναβάλουμε την παρέλαση της 7ης Μαρτίου για τις 12 Μαρτίου 2023, δίνοντας στο συλλογικό μας πένθος τον χρόνο που χρειάζεται και ταυτόχρονα την υπόσχεση, από την πλευρά μας να εκπληρώσουμε στο ακέραιο το χρέος που μας αναλογεί, στην διαμόρφωση της Ελλάδας που αξίζει στα παιδιά μας. »

Σημειώνεται ότι η αυριανή ημέρα, ημέρα Τρίτη 7η Μαρτίου,  παραμένει ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τις τις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες γενικά, στα όρια του Νομού Δωδεκανήσου, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές.

 

 

 

 

Κοινοποιήστε: