Τηλεδιάσκεψη Γιώργου Χατζημάρκου και Αντώνη Καμπουράκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Με κοινό σχέδιο για τη διασφάλιση της υγείας και την προετοιμασία της επόμενης μέρας

Μακρά συνεργασία μέσω τηλεδιάσκεψης είχαν σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης με τον Δημήτρη Φραγκάκη, Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός δράσεων και πρωτοβουλιών. Με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας να παραμένει πρωταρχικό μέλημα, εκτενή συζήτηση έγινε για την επανεκκίνηση του παγκόσμιου Τουρισμού και την επόμενη μέρα για την εργασία και την οικονομία στα νησιά της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου.
Οι κ.κ. Χατζημάρκος και Καμπουράκης μετέφεραν και προς τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, σε συνέχεια της επιστολής που έχουν προωθήσει στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την κοινή θέση της Περιφέρειας και των 34 δήμων του Νότιου Αιγαίου για μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά, ως ένα κρίσιμο και αναγκαίο εργαλείο για την ταχεία επανεκκίνηση του Τουρισμού. Δεν παρέλειψαν επίσης να κάνουν ακόμα μια φορά γνωστή τη δέσμευσή τους ότι θέτουν τον προϋπολογισμό του Νοτίου Αιγαίου στη διάθεση της εθνικής προσπάθειας για την προστασία της δημόσιας υγείας και το πρόγραμμα της οικονομικής ανάκαμψης.
Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που θα
ληφθούν από τον ΕΟΤ προκειμένου να ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν στις αγορές του
εξωτερικού και τόνισε ότι κυβερνητική προτεραιότητα αποτελεί η στήριξη των επιχειρήσεων
του κλάδου και οι προοπτικές δυναμικής επανεκκίνησης, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Τέλος, με το βλέμμα στην επόμενη, πολύ δύσκολη, μέρα για τον Τουρισμό, τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ν.Α. τόνισαν στον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα κινηθεί συντονισμένα και με κοινό σχέδιο, σε ευθυγράμμιση και συνεργασία με την κυβέρνηση για την επίτευξη των καλύτερων κατά το δυνατόν αποτελεσμάτων στην υγεία και στον τουρισμό, την εργασία και την οικονομία.

 

 

Κοινοποιήστε: