Συνεργασία του Περιφερειάρχη με τον Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες που εκπονήθηκαν από την ΙΜΡ και παραδίδονται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση του έργου
Την επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του έτους, μεταξύ Περιφέρειας και Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου και αφορά στην αποκατάσταση του κτιρίου διοίκησης, του κωδωνοστασίου και του περιβάλλοντος χώρου, του συγκροτήματος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Ρόδου.

Στην διάρκεια της σημερινής συνεργασίας του κ. Χατζημάρκου με τον Μητροπολίτη Ρόδου, εξετάστηκε η πορεία του έργου.
Οι μελέτες των εν λόγω παρεμβάσεων έχουν ολοκληρωθεί από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και πλέον περνούν στο στάδιο της αδειοδότησης. Αμέσως μετά θα παραδοθούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση των έργων καθώς και την δημοπράτηση και εκτέλεσή τους, ως φορέας υλοποίησης, για λογαρισμό της Μητρόπολης, μετά από Προγραμματική Σύμβαση συνεργασίας, που πρόκειται να συναφθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Για τον σκοπό αυτό η Περιφερειακή Αρχή έχει ήδη δεσμεύσει στο Τεχνικό Πρόγραμμά της το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που εκτός των άλλων αναβαθμίζει και το θαλάσσιο μέτωπο της πόλεως Ρόδου.

Κοινοποιήστε: