Συνεργασία του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου με τον βουλευτή Δ. Γάκη, επί των προτάσεων που θα κατατεθούν στη Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2017 ως Έτους Δωδεκανήσου

Μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας συλλογής προτάσεων, στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2017 ως Έτους Δωδεκανήσου από τη Βουλή των Ελλήνων, για την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε δώσει προθεσμία υποβολής μέχρι και την Πέμπτη 13 Απριλίου, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος είχε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου και Πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής κ. Δημήτρη Γάκη, για την εξέταση των προτάσεων για δράσεις και εκδηλώσεις που θα στηριχθούν από τη Βουλή των Ελλήνων είτε οικονομικά, είτε θα τεθούν υπό την αιγίδα της.

Μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία του κ. Δημήτρη Γάκη και μετά την πανηγυρική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, την 1η Μαρτίου, για την Επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, όπου ελήφθη απόφαση ανακήρυξης του 2017 ως Έτους Δωδεκανήσου, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, είχε αποστείλει επιστολή  με αποδέκτες τον Υφυπουργό Νησιωτικότητας, τους Βουλευτές και τους Δημάρχους της Δωδεκανήσου, από τους οποίους ζητούσε να αποστείλουν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως την Πέμπτη 13 Απριλίου, τις προτάσεις τους για εκδηλώσεις και δράσεις που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στο πλάνο προγραμματισμού  που θα καταθέσει η Περιφέρεια στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

Η σημερινή συνεργασία του Περιφερειάρχη με τον Βουλευτή κ. Δημήτρη Γάκη είχε ως αντικείμενο την συζήτηση επί των προτάσεων που συγκεντρώθηκαν. Κοινός τόπος στη συνάντηση ήταν ότι, πέρα από τις προτάσεις τοπικού χαρακτήρα που έχουν ήδη κατατεθεί, θα πρέπει να επιδιωχθεί η αξιοποίηση της στήριξης του Ελληνικού Κοινοβουλίου και η ανάδειξη του 2017 ως Έτους Δωδεκανήσου, μέσα από δράσεις και υπερτοπικού χαρακτήρα, σε επίπεδο εθνικό και ευρωπαϊκό, προκειμένου η επέτειος να αποκτήσει όχι μόνο εορταστικό αλλά και ουσιαστικό περιεχόμενο και να αποτελέσει τη βάση για την διαμόρφωση μιας στρατηγικής νησιώτικης πολιτικής, που θα απαντά στις ανάγκες των νησιών της Δωδεκανήσου.

Κοινοποιήστε: