Συνάντηση κ. Γιώργου Χατζημάρκου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αυστρίας

Με τον Πρόεδρο της  Δημοκρατίας της Αυστρίας Dr. Heinz Fischer, συναντήθηκε την Παρασκευή, στα Ανάκτορα Hofburg, στη Βιέννη,  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο της επίσκεψης τοπικών αρχών και αντιπροσωπείας τουριστικών παραγόντων της Ρόδου στην αυστριακή προεδρία. 

Ο κ. Χατζημάρκος, στον επίσημο χαιρετισμό που απηύθυνε, πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο της Αυστρίας  Dr. Heinz Fischer και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυστρίας – η οποία οργάνωσε την συνάντηση – κ. Karl Blecha, εξέφρασε τη χαρά και την τιμή, “που δια μέσου της Ρόδου, γράφεται μία ακόμη σελίδα στη μακρά φιλία και αλληλοεκτίμηση των δύο λαών”.

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε πως “με αφορμή την συνεργασία της ΕΞΡ με την Ομοσπονδία Συνταξιούχων Αυστρίας, μας δίνεται η δυνατότητα να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό που σήμερα αποτελεί ζητούμενο και μεγάλο στοίχημα: Την Ευρώπη των λαών, την Ευρώπη με το ανθρώπινο πρόσωπο, που ακόμη αναζητά”. Κλείνοντας, κάλεσε τον Πρόεδρο της Αυστρίας να επισκεφθεί τη Ρόδο, με την ευκαιρία της συνάντησης των Αυστριακών συνταξιούχων.

H συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο της Αυστριακής Δημοκρατίας  κ. Fischer και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων και πρώην Υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας κ. Blecha, έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και κοινωνικός τουρισμός και αντηλλάγησαν απόψεις για τομείς όπου θα ήταν δυνατή η περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών.  Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στα Ανάκτορα Hofburg.

Στην πρωτεύουσα της Αυστρίας μετέβησαν ακόμη ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντ. Καμπουράκης, ο γενικός διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Χαρ. Παλογιαννίδης, η αερολιμενάρχης κ. Ξανθή Κριτσινέλια, ο αστυνομικός διευθυντής κ. Φ. Νικολόπουλος, ο τουριστικός πράκτορας κ. Γ. Καμπούρης και οι ξενοδόχοι κ.κ. Μαρία Καμπουράκη και Μαρία Βασιλάκη.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Ρόδου στην Βιέννη, οργανώθηκε από την  Ομοσπονδία Συνταξιούχων Αυστρίας, ενόψει της μεγάλης συνάντησης της Ομοσπονδίας που θα γίνει τον Απρίλιο και Μάιο 2015 και 2016, στη Ρόδο. Στην διετία αναμένονται  συνολικά 14.000 Αυστριακών συνταξιούχων (7.000 ετησίως) οι οποίοι προβλέπεται να πραγματοποιήσουν πάνω από 50.000 διανυκτερεύσεις και μάλιστα σε περίοδο εκτός σαιζόν, Απρίλιο και Μάιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρόδος είναι η μια από τις δύο πόλεις (η δεύτερη είναι η  Murcia της Ισπανίας), που επελέγησαν για την διετία 2015 – 2016, για να φιλοξενήσουν τα συνέδρια της Ομοσπονδίας.

Λίγα λόγια για την Ομοσπονδία

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Αυστρίας (Pensionistenverband Österreichs-PVÖ) είναι οργάνωση που εκπροσωπεί τα συμφέροντα συνταξιούχων στην Αυστρία και ιδρύθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1949 στο Όττακριγκ της Βιέννης. Η δομή της Ομοσπονδίας αποτελείται από την Κεντρική Υπηρεσία της Ομοσπονδίας στη Βιέννη, από τις 9 τοπικές οργανώσεις στα κρατίδια της Αυστρίας, από 110 νομαρχιακές οργανώσεις και 1.742 τοπικές ομάδες, κι απαριθμεί 400.000 μέλη. Από το 1999 Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυστρίας είναι ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών, Karl Blecha, ο οποίος έχει επισκεφθεί κατ’ επανάληψη την Ρόδο.
Την ευθύνη των διακοπών των Αυστριακών συνταξιούχων έχει αναλάβει ο tour operator «Senioren Reisen», γενικός διευθυντής του οποίου είναι ο κ. Otto Spall.
Πιο συγκεκριμένα, ο T.O. SeniorenReisen διοργανώνει για τα μέλη της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων εδώ και 40 χρόνια ταξίδια: τις ανοιξιάτικες συναντήσεις (Frühjahrstreffen), τις φθινοπωρινές συναντήσεις (Herbsttreffen) και τα εκτός προγράμματος ταξίδια (Sonderreisen), όπως επίσης εδώ και 10 χρόνια τις «Κολύμπι και Δράση» (“Baden und Aktiv”) διακοπές το φθινόπωρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποιήστε: