Στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ο νέος ποδηλατόδρομος στο Ψαλίδι της Κω

Οι υποδομές που επιπλέον απαιτούνται για την στήριξη της προσπάθειας καθιέρωσης της Κω ως ποδηλατικού προορισμού ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, με τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά και τον Δημοτικό Σύμβουλο, Σταμάτη Πη.
Η συνάντηση έγινε την Παρασκευή, στο γραφείο του Περιφερειάρχη, στη Ρόδο, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου Α.Ε.
Στην διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια με το ποσό των 1,5 εκ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) του έργου της επέκτασης του ποδηλατόδρομου, μήκους 4 km, από το ξενοδοχείο “Sun Palace” έως το ξενοδοχείο “Δήμητρα”, στο Ψαλίδι της Κω.
Ο Περιφερειάρχης κάλεσε να συμμετάσχουν στη συνάντηση εργασίας και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου, από τους οποίους ζήτησε να προσαρμοστεί η μελέτη, η οποία έχει εκπονηθεί από τον Δήμο Κω, στα νέα δεδομένα που δημιουργεί στο νέο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κω, μια σειρά έργων και παρεμβάσεων που η Περιφέρεια έχει δημοπρατήσει και άμεσα αναμένεται να συμβασιοποιήσει, ούτως ώστε, αμέσως μετά το έργο να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για την υλοποίησή του.
Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε για το έργο:
«Ο νέος ποδηλατόδρομος της Κω, με μήκος 4 km, θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρειά μας εντός του 2021 με το ποσό των 1,5 εκ. €. Στο Νότιο Αιγαίο, έχοντας επιτύχει τον μεγαλύτερο βαθμό συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Α΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, κάθε μέρα, κτίζουμε δυνάμεις, κτίζουμε βάσεις, κερδίζουμε έδαφος για το αύριο που πρέπει να είναι καλύτερο για όλους».
Κοινοποιήστε: