Σε νέα βάση τίθεται η φιλοσοφία τουριστικής προβολής της Ρόδου

Ο τουριστικός προορισμός, παραμένει ισχυρός και απολύτως θωρακισμένος, έτοιμος να διεκδικήσει εντυπωσιακές επιδόσεις για μια ακόμη σεζόν, το επιστέγασμα της σημερινής σύσκεψης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 

Η διασφάλιση του πλάνου τουριστικής προβολής της Ρόδου επισφραγίστηκε  σήμερα, κατά την διάρκεια συνάντησης εργασίας του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου   της Ένωσης, με την συμμετοχή και της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Μαριέτας Παπαβασιλείου.

Η σημερινή σύσκεψη είχε κυρίως τεχνικό χαρακτήρα και  έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΞΡ, όπου ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος εγγυήθηκε την στήριξη και την απρόσκοπτη υλοποίηση του τουριστικού πλάνου της Ρόδου για την σεζόν του 2016.  Δεδομένης της σοβαρότητας και της κρισιμότητας της περιόδου, όσο και της συμμετοχής του τουρισμού στην τοπική οικονομία, η υλοποίηση του προγράμματος προβολής της Ρόδου τίθεται άμεσα σε τροχιά υλοποίησης, απαλλάσσοντας πλήρως την τοπική κοινωνία από την αγωνία για τον κίνδυνο κατάρρευσής του και για την ομαλή εξέλιξη της σεζόν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλο το φάσμα των απασχολούμενων στον τουριστικό τομέα.

Παράλληλα, στην σημερινή σύσκεψη, έγινε εμφανής και η αλλαγή της φιλοσοφίας που στο εξής θα διέπει την τουριστική προβολή της Ρόδου, μέσω του καθορισμού των αξόνων πάνω στους οποίους θα κινηθεί, με έμφαση στις σύγχρονες μεθόδους προσέγγισης, στις νέες τεχνολογίες, στη χρήση του διαδικτύου, στην διαδραστικότητα με τον δυνητικό πελάτη και στην στοχευμένη και εξειδικευμένη τουριστική πολιτική, μέσω της κατηγοριοποίησης των ομάδων στόχου.

Κοινός τόπος στη συζήτηση ήταν ότι η Ρόδος ως τουριστικός προορισμός, παραμένει ισχυρός και απολύτως θωρακισμένος, έτοιμος να διεκδικήσει εντυπωσιακές επιδόσεις για μια ακόμη σεζόν, παρά τις όποιες αντιξοότητες.

Σημειώνεται ότι ο νέος  σχεδιασμός για την τουριστική προβολή της Ρόδου εντάσσεται στο γενικότερο στρατηγικό πλάνο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η παρουσίαση του οποίου θα γίνει πανελλαδικά, στις 26 Ιανουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η εκπόνηση του στρατηγικού σχεδίου συνιστά μια απολύτως συνειδητή και συμπαγή απόφαση της περιφερειακής αρχής, που απαντά στην επιτακτική ανάγκη να στηριχθεί και να ενισχυθεί περεταίρω η μεγαλύτερη τουριστική Περιφέρεια της χώρας, κατά συνέπεια και το σύνολο του ελληνικού τουρισμού.

 

 

Κοινοποιήστε: