Ρόδος, Κως, Κάλυμνος, Λέρος, Κάρπαθος, Σύρος, Σαντορίνη, Νάξος, Μύκονος, Πάρος, Τήνος, Μήλος, τα πρώτα νησιά που παραλαμβάνουν σύγχρονους αναπνευστήρες από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Γ. Χατζημάρκος: «Από αυτή την κρίση, θα βγούμε νικητές με το κεφάλι ψηλά, με σχέδιο και υπευθυνότητα»

Παρελήφθησαν σήμερα, Δευτέρα 11 Μαΐου, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σύγχρονοι αναπνευστήρες, με τους οποίους θα εξοπλίσει όλα τα Νοσοκομεία και πολλά Κέντρα Υγείας των νησιών, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την έμπρακτη θωράκιση του υγειονομικού συστήματος και την αποτελεσματικότερη προάσπιση της δημόσιας υγείας. Η διανομή του εξοπλισμού των αναπνευστήρων ξεκινά από σήμερα κιόλας μέχρι την άμεση ολοκλήρωση της παράδοσής τους στη Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Κάρπαθο για τα Δωδεκάνησα και Σύρο, Νάξο, Σαντορίνη, Μύκονο, Τήνο, Πάρο και Μήλο για τις Κυκλάδες.

Κατά την παραλαβή του νέου φορτίου από την Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Περιφέρεια βρίσκεται σε διαρκή μάχη με τον κορωνοϊό, τις επιπτώσεις της πανδημίας και το χρόνο. Η απόφασή μας να ενισχύσουμε τις δομές υγείας των νησιών μας υλοποιείται με τρόπο σταθερό και επίμονο, μέσα από τον προϋπολογισμό μας. Κάθε μέρα δίνουμε λύσεις σε προβλήματα και απαντήσεις σε πιεστικά ερωτήματα. Από αυτή την κρίση, θα βγούμε νικητές με το κεφάλι ψηλά, με σχέδιο και υπευθυνότητα, γιατί αυτό μόνο αρμόζει στα νησιά και τους νησιώτες μας».

Οι αναπνευστήρες, που θα διανεμηθούν σε όλα τα Νοσοκομεία και σε πολλά Κέντρα Υγείας των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σταθερή και φορητή λειτουργία σύμφωνα με ISO 80601-2-72, κατόπιν συγκεκριμένων προδιαγραφών που υποδείχθηκαν στην Περιφέρεια από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Κοινοποιήστε: