Προς δημοπράτηση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δύο σημαντικές παρεμβάσεις, στο νησί της Τήλου

Μετά την ολοκλήρωση των μελετών τους, τον δρόμο της δημοπράτησης παίρνουν τα έργα της συντήρησης οδικού δικτύου και σχολικών κτιρίων

 

Η Διεύθυνση Τεχνικών έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ολοκλήρωσε τις μελέτες και εντός του προσεχούς διαστήματος δρομολογείται η δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων για το νησί της Τήλου.

Πρόκειται για τα έργα «Συντηρήσεις – Επισκευές Σχολικών Κτιρίων Δήμου Τήλου» και «Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Τήλου», των οποίων επίκειται η δημοπράτηση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  προκειμένου να αναδειχθούν ανάδοχοι και να ξεκινήσει η υλοποίηση τους.

Σημειώνεται ότι τόσο οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο των νησιών, προκειμένου αυτό να καταστεί ασφαλές και λειτουργικό για τους χρήστες του, όσο και οι παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια που χρήζουν επισκευών και συντήρησης, είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της περιφερειακής αρχής.

Ειδικά για την συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων, αξίζει να τονιστεί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που διεκδίκησε και πήρε χρηματοδότηση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά για έργα συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων, παρά το γεγονός ότι η επισκευή και η συντήρηση δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της. Με την πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής να διεκδικήσει  και να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους,  παρέχεται στους Δήμους μιας επιπλέον, σημαντική πηγή χρηματοδότησης, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων και την βελτίωση των συνθηκών παρεχόμενης εκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όπως δηλώνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στόχος της Περιφέρειας είναι, μέσα από το Τεχνικό της Πρόγραμμα, να συνδράμει τους δήμους των νησιών στην κάλυψη των αναγκών τους.  «Σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, το Τεχνικό μας Πρόγραμμα έχει στόχους συμφωνημένους με τις τοπικές κοινωνίες και υλοποιείται σταθερά» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Κοινοποιήστε: