Ξεκινά η κατασκευή της Αφαλάτωσης Ηρακλειάς, προϋπολογισμού 555.000 ευρώ

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε την διαδικασία ανάθεσης

Στο στάδιο της υλοποίησης εισέρχεται το έργο της αφαλάτωσης Ηρακλειάς, για την παραγωγή πόσιμου νερού, μετά την έγκριση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Ειδικότερα, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου, η ΕΥΔ προέβη στην προέγκριση  του σχεδίου σύμβασης και της διαδικασίας ανάθεσης του έργου “Αφαλάτωση Ηρακλειάς (Παραγωγής Πόσιμου Νερού 300 κ.μ./ημέρα», που βάζει τέλος στην αγωνία των κατοίκων του νησιού  για την επάρκεια πόσιμου νερού.   Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 555.100 ευρώ και με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Περιλαμβάνει την κατασκευή έργων υποδομής απαραίτητων για την εγκατάσταση και την λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης, την προμήθεια και εγκατάσταση της μονάδας αφαλάτωσης, ημερήσιας παραγωγής 300m3 πόσιμου νερού και την σύνδεσή της με το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της Περιφερειακής Συνοχής» του Ε.Π. Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το ελληνικό δημόσιο.

Κοινοποιήστε: