Ξεκινά η αντικατάσταση του κεντρικού δικτύου ύδρευσης Παροικιάς Πάρου

Εγκρίθηκε από την ΕΥΔ η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο το έργου

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την Πάρο, με σκοπό την ομαλή υδροδότηση του νησιού, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, περνά στο στάδιο της υλοποίησής του, μετά την έγκριση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο.

Ειδικότερα, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου, η ΕΥΔ προέβη στην έγκριση  του σχεδίου σύμβασης και της διαδικασίας ανάθεσης του έργου  «Αντικατάσταση κεντρικού δικτύου ύδρευσης Παροικιάς από δεξαμενή Αγίας Υπακοής έως δεξαμενή Αγίων Αναργύρων». Το έργο αποτελεί υποέργο της Πράξης «Αντικατάσταση Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Κώστος – Παροικιά Δήμου Πάρου», επιλέξιμης  δημόσιας δαπάνης 1.669.193,55  ευρώ, το οποίο, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται  από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».

Το έργο που θα εξασφαλίσει την ομαλή υδροδότηση του νησιού ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες που η ζήτηση αυξάνεται κατακόρυφα λόγω της υψηλής τουριστικής κίνησης, αφορά στην αντικατάσταση του υπάρχοντος κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού από την δεξαμενή στη θέση Αγία Υπακοή, στον Κώστο, έως την δεξαμενή στη θέση Άγιοι Ανάργυροι, στην Παροικιά της Πάρου, με αγωγούς συνολικού μήκους 7.500 μέτρων.

Περιλαμβάνει επίσης εργασίες αρχαιολογικής παρακολούθησης των εκσκαφικών εργασιών για την διέλευση του αγωγού, πλησίον της αρχαίας πόλης της Παροικιάς.

Με την αντικατάσταση του δικτύου, θα βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η εξυπηρέτηση των κατοίκων των παραπάνω περιοχών της Πάρου και θα εξοικονομηθεί μεγάλη ποσότητα ύδατος, καθώς ο υφιστάμενος  αγωγός έχει μεγάλες απώλειες λόγω παλαιότητας και συχνών βλαβών.

Το έργο είναι ενταγμένο στον άξονα προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Κοινοποιήστε: