Με 200.000 ευρώ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί έργα επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων της Αμοργού

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επιδεικνύοντας εμπράκτως τη φροντίδα της για τα νησιά και τις υποδομές τους, ιδιαιτέρως δε στον κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης, χρηματοδοτεί ή εκτελεί, σε περίπτωση τεχνικής αδυναμίας των Δήμων, έργα επισκευής και συντήρησης των σχολικών μονάδων, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι καλύτερες συνθήκες κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.
Στο πλαίσιο της καλής και αποδοτικής συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Δήμους, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραΐσκος, συνυπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Επισκευές – συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια Δήμου Αμοργού (Γ΄φάση)», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
Το έργο αποσκοπεί στην αποκατάσταση των φθορών και βελτίωση των σχολικών μονάδων του Δήμου, από πλευράς λειτουργικότητας και ασφάλειας των κτιριακών εγκαταστάσεων και λοιπών χώρων των σχολικών μονάδων.
Η Προγραμματική Σύμβαση είναι διάρκειας 12 μηνών και βάσει αυτής, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου, ύψους 200.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Ως φορέας κατασκευής του έργου ορίζεται ο Δήμος Αμοργού.
Σημειώνεται ότι το ζήτημα της σχολικής στέγης βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα της περιφερειακής αρχής και προσωπικά του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, δεδομένης της κατάστασης των σχολικών κτιρίων στα νησιά της Περιφέρειας.
Με στόχο την βελτίωση των συνθηκών μέσα στις οποίες παράγεται το εκπαιδευτικό έργο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα κονδύλι 10 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά για έργα συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων.
Τονίζεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που διεκδίκησε και πήρε χρηματοδότηση για έργα συντήρησης σχολικών μονάδων, παρά το γεγονός ότι η επισκευή και η συντήρηση δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της.
Με την πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους, παρέχεται στους Δήμους μια επιπλέον, σημαντική πηγή χρηματοδότησης, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων και την βελτίωση των συνθηκών παρεχόμενης εκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Κοινοποιήστε: