Με το ποσό των 308.000 ευρώ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί έργα επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτιρίων Δήμου Κω

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σταθερά προσανατολισμένη σε παρεμβάσεις βελτίωσης των σχολικών υποδομών , προκειμένου να διασφαλίζονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, χρηματοδοτεί με το ποσό των 308.000 ευρώ την εκτέλεση επισκευών και συντήρησης στις σχολικές μονάδες του Δήμου Κω.

Για τον σκοπό αυτό, υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κω, αντικείμενο της οποίας  είναι η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια του Δήμου Κω, προκειμένου, ως φορέας υλοποίησης, να εκτελέσει το έργο επισκευών-συντηρήσεων σχολικών κτιρίων.

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση των φθορών και την βελτίωση των σχολικών μονάδων του Δήμου, από πλευράς λειτουργικότητας και ασφάλειας των κτιριακών εγκαταστάσεων, των εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας των σχολικών κτιρίων συμπεριλαμβανομένων και  των υπαίθριων χώρων τους.

Σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει την χρηματοδότηση του έργου, ύψους 308.000,00 €.  Ο Δήμος Κω αναλαμβάνει την σύνταξη και έγκριση μελέτης, την μέριμνα για την λήψη των απαιτούμενων  αδειοδοτήσεων και την εκτέλεση του έργου.

Η Προγραμματική Σύμβαση ισχύει από την ημέρα της υπογραφής της από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη και έχει χρονική διάρκεια δεκαέξι (16) μήνες.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2016.

Κοινοποιήστε: