Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η γιορτή του γιαπρακιού στην Σάλακο

Γιώργος Χατζημάρκος: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες των πολιτιστικών συλλόγων της Ρόδου»

Στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποδεικνύοντας γι ακόμη μια φορά έμπρακτα την στήριξή της στους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους σε όλη την περιοχή ευθύνης της, συνδιοργάνωσε την 11η Γιορτή Γιαπρακιού 2018, το Σάββατο 25 Αυγούστου  στο πάρκο του Αγίου Γεώργιου Σαλάκου.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, στήριξαν επίσης, ο Δήμος Ρόδου με τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαλάκου «ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ» και η Τοπική Κοινότητα Σαλάκου.

Η 11η «Γιορτή Γιαπρακιού», προσέλκυσε και φέτος πολύ κόσμο και ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την Ροδίτικη Γαστρονομία.

Από την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018 οι γυναίκες της Σαλάκου ετοίμασαν τα παραδοσιακά γιαπράκια με περισσή φροντίδα και μεράκι ενώ στην παρασκευή συμμετείχαν και ξένοι επισκέπτες του νησιού που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική και αυθεντική γαστρονομική εμπειρία.

Στην μεγάλη αυτή γιορτή της Παράδοσης συμμετείχαν ντόπιοι καλλιτέχνες με μουσικά σχήματα και τα χορευτικά σχήματα από τους συλλόγους, ταξιάρχου Λάρδου και Ρουμελιωτών Ρόδου.

Οι χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μοναδικά Σαλακενά Γιαπράκια, τα οποία προσφέρθηκαν και πάλι δωρεάν.

Στην μεγάλη αυτή γιορτή της Παράδοσης και Γαστρονομίας, παρέστη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η πρωτοβουλία μας για την ίδρυση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων έχει ήδη αποδώσει μέσα από τον καλύτερο συντονισμό και προγραμματισμό όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο νησί. Θέλω ν ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας αλλά και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στο πρόσωπο του προέδρου της Παναγιώτη Εγγλέζου για την εξαιρετική συνεργασία.

Την γιορτή της Σαλάκου, όπως και των άλλων χωριών της Ρόδου την στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να την στηρίζουμε αφού η  υνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή του κόσμου, η πολύ μεγάλη προσφορά εθελοντικής εργασίας από μεγάλο αριθμό συμπατριωτών μας που υπηρετεί τις παραδόσεις μας, το ζωντάνεμα της υπαίθρου περιλαμβάνονται στην μεγάλη προσπάθεια μας, για τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης το 2019, που μαζί με όλους τους ανθρώπους κερδίσαμε».

Κοινοποιήστε: