Η διαχείριση των απορριμμάτων και η υποστελέχωση των δήμων, στη συνεργασία του Περιφερειάρχη με τους δημάρχους Τήλου και Νισύρου

Την Δήμαρχο Τήλου, Μαρία Καμμά και τον Δήμαρχο Νισύρου, Χριστοφή Κορωναίο δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

 

Τα κυριότερα θέματα που έθεσαν οι δύο δήμαρχοι προς συζήτηση, ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων στα νησιά τους, καθώς και το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών των δήμων τους, όσον αφορά τους μηχανικούς.

Ειδικότερα, για την έλλειψη μηχανικών, ο Περιφερειάρχης τους διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με όλες τις δυνάμεις της θα συνεχίσει να δημοπρατεί έργα των μικρών νησιών και θα το κάνει όσο η στελέχωσή της το επιτρέπει, δεδομένου του ότι η ίδια αγωνία της υποστελέχωσης αφορά και την Περιφέρεια, αφού οι συνεχείς αποχωρήσεις στελεχών έχουν αποδυναμώσει και τις δικές της υπηρεσίες, που βρίσκονται στο όριο συναγερμού.

Όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων, ο μαξιμαλιστικός σχεδιασμός της προηγούμενης περιόδου οδήγησε ουσιαστικά σε στασιμότητα. Συμφωνήθηκε, αμέσως μετά και τη συγκρότηση της νέας Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, τα θέματα αυτά να είναι τα πρώτα που θα τεθούν σε συζήτηση και σε συλλογικό επίπεδο να ληφθούν οι αποφάσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν και την πρόταση της περιοχής μας προς την κυβέρνηση.

Κοινοποιήστε: