Επισκευή του πρώην δημοτικού σχολείου Βατίου από την Περιφέρεια – Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός

Με απόφαση του Περιφερειάρχη  Γιώργου Χατζημάρκου,  η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Εργασίες – Επισκευές στο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Βατίου», συνολικού προϋπολογισμού 64.480,00€.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού σε ψηφιακή μορφή, έντυπα και πληροφορίες από την έδρα της υπηρεσίας, Πλατεία Ελευθερίας, μέχρι την Πέμπτη 06/09/2018.

Η καταληκτική ημέρα και ώρα υποβολής των προσφορών είναι η 11/09/2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00πμ. Την ίδια ημέρα και μετά το πέρας της προθεσμίας, θα γίνει και η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Νομού Δωδεκανήσου.
Φορέας κατασκευής του είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά από την υπογραφή διαβαθμιδικής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του  Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου,  Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου, με την οποία ο Δήμος Ρόδου παραχώρησε στην Περιφέρεια  την αρμοδιότητα υλοποίησης.

Το κτήριο λειτούργησε σαν σχολείο έως το 1975. Από τότε και μέχρι το 2010 χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο νεότητας και συναντήσεων. Τον Απρίλιο του 2010, κάηκε ολοσχερώς  από πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία, στο εσωτερικό του. Μέχρι σήμερα έχουν αποκατασταθεί η στήριξη του κτηρίου και η κεραμοσκεπή.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν με βάση την εγκεκριμένη μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, ώστε να επαναλειτουργήσει ο χώρος και να φιλοξενήσει λειτουργίες του Δήμου και ειδικότερα δράσεις της Τοπικής Ενότητας Βατίου.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι ενενήντα ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα της σχολικής στέγης βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα της περιφερειακής αρχής. Με στόχο την βελτίωση των συνθηκών μέσα στις οποίες παράγεται το εκπαιδευτικό έργο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα κονδύλι άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά για έργα συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων, σε όλα τα νησιά ευθύνης της.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που διεκδίκησε και πήρε χρηματοδότηση για έργα συντήρησης σχολικών μονάδων, παρά το γεγονός ότι η επισκευή και η συντήρηση δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της. Με την πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής να διεκδικήσει  και να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους,  παρέχεται μια επιπλέον, σημαντική πηγή χρηματοδότησης, στου Δήμους του Νοτίου Αιγαίου (στους οποίους ανήκει η εν λόγω αρμοδιότητα ) μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων.

Κοινοποιήστε: