Επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου, για την δρομολόγηση εργασιών αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου

Συνάντηση με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης θα επιδιώξει ο Γιώργος Χατζημάρκος, για να δρομολογηθούν παρεμβάσεις και στο Δικαστικό Μέγαρο της Κω

Το Δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με σκοπό τη δρομολόγηση των εργασιών αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου, το οποίο χρήζει εκτεταμένων παρεμβάσεων, λόγω των βλαβών που έχουν παρουσιαστεί με την πάροδο του χρόνου.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευε κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Μελετών της Περιφέρειας, Γιώργο Κούρτη, τον Τεχνικό Σύμβουλο της Περιφέρειας, Νίκο Οικονόμου και τον ειδικό συνεργάτη του επί τεχνικών θεμάτων, Στέργο Στάγκα, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση του κτιρίου.

Ο κ. Χατζημάρκος είχε συνεργασία με τον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, Γιώργο Κτιστάκη, στον οποίον μετάφερε τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργου Σάρλη, να υπάρξει το επόμενο διάστημα σύσκεψη μεταξύ του Περιφερειάρχη και του ιδίου του Γ.Γ., προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πλάνο ενεργειών, για την ανακατασκευή των δύο Δικαστικών Μεγάρων, Ρόδου και Κω.

Για το μεν κτίριο της Κω, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι πρώτες παρεμβάσεις , που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Για το δε Δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου, θα πρέπει πρωτίστως να αποφασιστεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης εάν θα μεταστεγάσει τις υπηρεσίες του ή αν οι εργασίες θα εκτελεστούν ενώ το κτίριο θα συνεχίσει να βρίσκεται σε χρήση, παράμετρος ή οποία θα καθορίσει το εύρος και τη διάρκεια των παρεμβάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν ο κ. Χατζημάρκος είχε εκφράσει την προθυμία του η Περιφέρεια να συνδράμει για την αποκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου, μετά από αίτημα των λειτουργών της Δικαιοσύνης και του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, σημειώνοντας ότι η βούλησή του αυτή θα εκφραστεί, μόλις η Περιφέρεια λάβει το σχετικό αίτημα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, που είναι και ο ιδιοκτήτης του κτιρίου. Η συνδρομή της Περιφέρειας συνίσταται στην εκπόνηση της μελέτης των άμεσων παρεμβάσεων αποκατάστασης του κτιρίου, καθώς και στην δημοπράτηση και επίβλεψη του έργου.
Άλλωστε, όπως γίνεται με όλα τα δημόσια κτίρια, όχι μόνο στη Ρόδο αλλά και στα υπόλοιπα νησιά της, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει πάρει πάνω της πολύ μεγάλο βάρος που δεν της αναλογεί και προθύμως, συχνότατα πλέον, γίνεται φορέας υποδοχής των αιτημάτων επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων, για τη συντήρηση των κρατικών υποδομών, παρά το γεγονός ότι η υποστελέχωσή της, δεν επιτρέπει τον σχεδιασμό μεγάλων και εκτεταμένων πλάνων παρεμβάσεων, που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της.

Κοινοποιήστε: