Δημοπρατείται από την Περιφέρεια N. Αιγαίου η οδός πρόσβασης στα Καμινάκια στην Αστυπάλαια

Γ. Χατζημάρκος: «Ο μεγαλύτερος αριθμός έργων που έχει δημοπρατηθεί από Περιφέρεια στην Ελλάδα για λογαριασμό άλλων φορέων είναι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου»

Στην έγκριση των όρων δημοπράτησης του έργου «Βελτίωση οδού πρόσβασης στην αγροτική περιοχή Καμινάκια», ενός σημαντικού έργου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αστυπάλαιας, προέβη χθες η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη.

Η μελέτη του ανωτέρω έργου είχε παραδοθεί στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου από τον πρώην Δήμαρχο Πανορμίτη Κονταράτο και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας προχώρησαν με την σειρά τους στην επικαιροποίηση της μελέτης, μετά τις αναγκαίες και κοινά συμφωνημένες συμπληρώσεις και διορθώσεις, και στην συγγραφή των τευχών δημοπράτησης. Χθες, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης, ορισμού πιστοποιημένου χρήστη (χειριστή) μετά εξουσιοδότησης αυτού και ορισμού επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμού του έργου, το οποίο βαίνει πλέον για δημοπράτηση. Η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη δημοπράτηση, την υλοποίηση και επίβλεψη του έργου, το οποίο άμα τη ολοκλήρωσή του, θα παραδώσει στους κατοίκους της Αστυπάλαιας προς χρήση.

Το έργο, προϋπολογισμού, 1.732.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ) και μήκους 5.909 μέτρων, έχει μεγάλη σημασία για την περιοχή, καθώς αναμένεται να διευκολύνει την πρόσβαση στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, βελτιώνοντας τις συνθήκες εργασίας του αγροτικού πληθυσμού, όπως επίσης και την ποιότητα ζωής του τοπικού πληθυσμού και να αυξήσει την επισκεψιμότητα της περιοχής και την τουριστική κίνηση, καθόσον καταλήγει και αποτελεί την μοναδική χερσαία πρόσβαση, στην ομώνυμη παραλία του νησιού. Η χρηματοδότηση του έργου, είχε εξασφαλιστεί από τον Δήμο Αστυπάλαιας, που το είχε εντάξει σε χρηματοδοτικό Πρόγραμμα.
Το αντικείμενο του έργου, συνίσταται στη βελτίωση βατότητας του υπάρχοντος οδικού δικτύου, το οποίο εμφανίζει συχνά προβλήματα προσβασιμότητας, κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες.

Κατά τη συζήτηση του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, επισήμανε τα ακόλουθα: «Ο μεγαλύτερος αριθμός έργων που έχει δημοπρατηθεί από Περιφέρεια για λογαριασμό άλλων φορέων στην Ελλάδα, είναι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Και αυτό, όχι γιατί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει τη μεγαλύτερη Τεχνική Υπηρεσία. Το αντίθετο. Έχει τη μικρότερη Τεχνική Υπηρεσία, και την πιο εκτεταμένη γεωγραφικά και δύσκολη λόγω της νησιωτικότητας Περιφέρεια, να διαχειριστεί. Όμως, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όλα γίνονται με πολλή αγάπη και με μεγάλο αίσθημα ευθύνης. Ένα ακόμα έργο, για λογαριασμό του Δήμου Αστυπάλαιας, το έργο «Βελτίωση οδού πρόσβασης στην αγροτική περιοχή Καμινάκια» πήρε το δρόμο του. Αφήνουμε τα λόγια σε άλλους. Κρατάμε για τον εαυτό μας μεγάλη δέσμευση στα έργα. Μια Περιφέρεια μεγάλη, ζωντανός οργανισμός με αντανακλαστικά, σχέδιο και αποφασιστικότητα ήταν το όνειρό μας και το κάναμε πράξη».

Κοινοποιήστε: