Γ. Χατζημάρκος προς Π. Αλεξανδρή: Την επόμενη εβδομάδα δημοπρατούμε το έργο αποκατάστασης του Κτηματολογίου Ρόδου

Σύσκεψη του Περιφερειάρχη με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τους βουλευτές Β. Υψηλάντη και Γ. Παππά και τον πρόεδρο του ΔΣΡ Β. Περίδη
Η επισκευή του κτηρίου του Κτηματολογίου Ρόδου, ήταν το αντικείμενο της συνεργασίας που είχε σήμερα το πρωί στο Γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Πάνο Αλεξανδρή και με τη συμμετοχή του βουλευτή και κοσμήτορα της Βουλής, Βασίλη Υψηλάντη, του βουλευτή Γιάννη Παππά και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Βασίλη Περίδη.
Από την συζήτηση ανέκυψε η ανάγκη να δοθεί οριστική λύση στο σοβαρό κτηριακό πρόβλημα του Κτηματολογίου Ρόδου και στα συνεπακόλουθα αυτού.
Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια, η οποία ουδέποτε αρνήθηκε τη συνδρομή της όποτε της ζητήθηκε, από τις 21 Ιουλίου 2020 έχει παραδώσει στο Κτηματολόγιο την τεχνική έκθεση σε ό,τι αφορά την ακαταλληλότητα του κτιρίου καθώς και τη μελέτη για την πλήρη επισκευή του. Στο ίδιο έγγραφο, συνοδευτικό της μελέτης, επισημάνθηκε ότι, λαμβάνοντας υπόψιν τις επισφαλείς συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στους χώρους όπου στεγάζεται το Κτηματολόγιο Ρόδου, θεωρούνται επιβεβλημένες οι ενέργειες της Υπηρεσίας προς τους αρμόδιους φορείς για την άμεση μετεγκατάσταση της σε ασφαλή, κατάλληλο χώρο, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του κτιρίου.
Αντίστοιχη μελέτη έχει κατατεθεί από την Περιφέρεια και για την αποκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου.
Μετά την αποδοχή της μελέτης και την έγκριση της σχετικής χρηματοδότησης από πλευράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την πλήρη αποκατάσταση του κτηρίου του Κτηματολογίου Ρόδου, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Γ.Γ. του Υπουργείου για την άμεση έγκριση της χρηματοδότησης και τον ενημέρωσε πως την επόμενη εβδομάδα η Περιφέρεια θα προχωρήσει στην άμεση δημοπράτηση του σχετικού έργου. Η δε εκτέλεση του έργου θα προχωρήσει στην περίπτωση κατά την οποία θα συντρέξουν όλες οι αναγκαίες συνθήκες, οι οποίες με σαφήνεια περιγράφονται στα έγγραφα που έχουν κατατεθεί στις υπηρεσίες του Υπουργείου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, μεταξύ των οποίων είναι και η παράδοση του κτηρίου του Κτηματολογίου Ρόδου, κενού στο σύνολό του.
Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά με την συνάντησή του με τον κ. Αλεξανδρή:
«Ευχαρίστησα τον Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τα αντανακλαστικά του και τον ενημέρωσα πως από την πλευρά μας, άμεσα προχωράμε στη δημοπράτηση του σχετικού έργου, για την πλήρη επισκευή του κτιρίου, στο σύνολό του και μόνο. Η Περιφέρεια που έχει ως διοικητικά όρια την πιο αιτητική περιοχή της χώρας και λειτουργεί με τον μικρότερο αριθμό στελεχιακού δυναμικού πανελληνίως, είναι ταγμένη με αφοσίωση στο στόχο της εξεύρεσης λύσεων. Με τρόπο εποικοδομητικό και υπεύθυνο, η Περιφέρεια αποτελεί σταθερά μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος, τίτλο που χαρίζει στους πάσης φύσεως παραγοντίζοντες».
Κοινοποιήστε: