Γ. Χατζημάρκος: “Η Σαντορίνη συνιστά πρόκληση που απαιτεί αλλαγή τρόπου αντίληψης και μοντέλου διαχείρισης”

Ο Περιφερειάρχης στην τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε επίτιμο δημότη Θήρας
—————————–

Στην ειδική τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Θήρας, παρέστη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Σαντορίνη, στο Συνεδριακό Κέντρο Π.Μ. Νομικός, όπου ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας και το Δημοτικό Συμβούλιο τίμησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πολυεπίπεδη προσφορά του στην πατρίδα, στον δημοκρατικό πολιτισμό και την επιστήμη.
Παρέστησαν ακόμη ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης θεοχάρης, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης , ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Έπαρχος Θήρας, Χαράλαμπος Δαρζέντας και εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων του νησιού.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στην ανάγκη, τα ζητήματα της Σαντορίνης να αντιμετωπισθούν με νέα αντίληψη και με έναν διαφορετικό τρόπο διαχείρισης που θα εγγυάται τη βιωσιμότητα του νησιού ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού παγκοσμίως:

“Στη Σαντορίνη, τα ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε συνιστούν μια μεγάλη πρόκληση και απαιτούν την αλλαγή τρόπου αντίληψης και μοντέλου διαχείρισης. Το αμέσως επόμενο διάστημα, αυτό θα αποτελέσει και την άσκηση που θα κληθούμε να λύσουμε”.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας τη Σαντορίνη «διαμάντι» των Κυκλάδων και τόπο μοναδικής φυσικής ομορφιάς, σε παγκόσμια κλίμακα, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Θήρας και το Δημοτικό Συμβούλιο για την τιμή που του έκαναν και έδωσε την διαβεβαίωση ότι θα πράξει ό,τι του αναλογεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, όπως ορίζονται από το Σύνταγμα, για να φανεί άξιος της τιμής αυτής.

Κοινοποιήστε: