Γ. Χατζημάρκος: «Ευχαριστούμε τη Σύμπλευση για την υπέροχη αυτή ιατρική και κοινωνική προσφορά στα μικρά νησιά του Αιγαίου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ»

Συνεργασία Σύμπλευσης και ΕΟΔΥ για την πραγματοποίηση προληπτικών εξετάσεων για τον COVID-19 σε μικρά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου
Αμέσως μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας του ΕΟΔΥ με τη μη κερδοσκοπική εταιρία +πλεύση (Σύμπλευση) για την διενέργεια τεστ για τον COVID-19 σε μικρά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Σύμπλευσης, Νίκο Αθανασίου για να τον ευχαριστήσει για τη σημαντική πρωτοβουλία να στηρίξει τα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου, εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία της Περιφέρειας στο εγχείρημα αυτό μεγάλης κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς.

Μάλιστα, η πρώτη δράση της ανωτέρω συμφωνίας σχεδιάζεται από τον ΕΟΔΥ να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Μαΐου και οι Πλωτές Ομάδες του ΕΟΔΥ θα επισκεφτούν τη Μήλο, την Κίμωλο, τη Φολέγανδρο και τη Σίκινο.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 «επικοινωνία» και τη δημοσιογράφο Μάριον Μιχελιδάκη για το τιτάνιο εγχείρημα τουριστικής περιόδου εν μέσω πανδημίας καθώς και για τη συνεργασία του ΕΟΔΥ με τη «Σύμπλευση ΑΜΚΕ», ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Σύμπλευσης, κ. Νίκο Αθανασίου, για την υπέροχη αυτή προσφορά και τον εθελοντισμό της ομάδας του, ο οποίος έχει πάρα πολλά μηνύματα, και να τον συγχαρώ για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν. Ευχαριστώ βεβαίως και τον ΕΟΔΥ, ο οποίος έχει τον συντονισμό του έργου».

Επιπλέον, στην ίδια εκπομπή, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και σε ενέργειες, στις οποίες έχει ήδη προβεί η Περιφέρεια για την υγειονομική ενδυνάμωση των νησιών, όπως την αγορά επτά μηχανημάτων εξετάσεων μοριακής ανάλυσης στα Νοσοκομεία του Νοτίου Αιγαίου, τη δωρεά δύο κλωβών αρνητικής πίεσης στο ΕΚΑΒ για ασφαλείς αερομεταφορές ασθενών και την ενίσχυση των μεγαλύτερων αλλά και μικρότερων δομών υγείας του Νότιου Αιγαίου με έναν σημαντικό αριθμό σύγχρονων αναπνευστήρων.

Ειδικότερα για τη συνεργασία με την Σύμπλευση, ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, αξιολογώντας την ιδιαιτερότητα της ελληνικής γεωγραφικής κατανομής και τις δυσκολίες επικοινωνίας με τα δεκάδες ελληνικά νησιά, σύναψε συμφωνία συνεργασίας με τη μη κερδοσκοπική εταιρία για την πραγματοποίηση προληπτικών εξετάσεων για τον COVID-19 σε μικρά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου.
Η Σύμπλευση με τα φουσκωτά και τα πληρώματα της θα μεταφέρει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ από την Αττική σε κάθε νησί που θα αποφασιστεί από τον ΕΟΔΥ, για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από κοινού με τους ιατρούς και τους εθελοντές της Σύμπλευσης και πάντα με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που θα μεταβούν στα νησιά θα εξεταστούν πρώτα για Covid-19.

Κοινοποιήστε: