Από την Περιφέρεια η αποκατάσταση του κτιρίου διοίκησης, του κωδωνοστασίου και του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Ρόδου

Ο Μητροπολίτης Ρόδου, κ. Κύριλλος,  παρέδωσε τη μελέτη στον Περιφερειάρχη

Συνεργασία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, την επίσκεψη του οποίου δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο Μητροπολίτης, το οποίον συνόδευαν οι συνεργάτες του, παρέδωσε στον Περιφερειάρχη την μελέτη που εκπόνησε η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, με τίτλο «Αποκατάσταση κτιρίου διοίκησης, κωδωνοστασίου και περιβάλλοντος χώρου, συγκροτήματος Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Ρόδου».

Ο Περιφερειάρχης, όπως και σε προηγούμενες συζητήσεις είχε δεσμευθεί στον Μητροπολίτη, επανέλαβε σήμερα ότι η δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής τηρείται στο ακέραιο. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα στηρίξει την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου τόσο στο σκέλος της χρηματοδότησης όσο και στο σκέλος της δημοπράτησης και εκτέλεσης του έργου.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζημάρκος, πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης, που αναβαθμίζει και το θαλάσσιο μέτωπο, αφού μέσα από τη μελέτη αυτή, ο αύλειος χώρος του κτιρίου του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού που «βλέπει» προς τη θάλασσα, αναβαθμίζεται και γίνεται λειτουργικός.

Κοινοποιήστε: