Ένταξη Πολυδύναμου Κέντρου για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων Ρόδου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Με πόρους του ΕΣΠΑ ενισχύεται το δίκτυο κοινωνικών δομών στα νησιά

 

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014- 2020” το “Πολυδύναμο Κέντρο για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων νήσου Ρόδου”, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 245.095 ευρώ.

Το Πολυδύναμο Κέντρο έχει σαν βασικό στόχο να παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων ανάλογα με τις ανάγκες τους (εξαρτημένοι από ναρκωτικά, περιστασιακοί χρήστες, χρήστες αλκοόλ, άτομα με διπλή διάγνωση κ. ά.) και να παραπέμπει σε εξειδικευμένες δομές, εφόσον κρίνεται αναγκαίο και εφικτό (προγράμματα υποκατάστασης, θεραπευτικές κοινότητες, μονάδες ψυχικής υγείας κλπ).

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες του Πολυδύναμου Κέντρου θα είναι οι εξής:

Αξιολόγηση και εκτίμηση αναγκών

Συμβουλευτική  / Κινητοποίηση

Βραχεία παρέμβαση

Συνεργασίες με εξειδικευμένες υπηρεσίες

Παραπομπές σε εξειδικευμένες υπηρεσίες

Θα στελεχωθεί με 5 άτομα, ψυχολόγο, κοινωνιολόγο, κοινωνικό λειτουργό, ειδικό θεραπευτή και διοικητικό προσωπικό.

 

Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέρχεται σε 50 άτομα.

Ως ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 01/01/2019 και λήξης η 30/06/2021

Δικαιούχος του Πολυδύναμου  Κέντρου  για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων νήσου Ρόδου, είναι  το ΚΕΘΕΑ.

Ο προϋπολογισμός της Πράξης και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη, ανέρχονται σε 245.095 ευρώ και εντάσσεται στον  Άξονα Προτεραιότητας  «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Κοινοποιήστε: